Оборонні закупівлі в Україні переходять на модель держав-членів НАТО – уряд

Оборонні закупівлі в Україні переходять на модель держав-членів НАТО – уряд

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, за якою закупівлі озброєння та військової техніки для Збройних Сил України здійснюватиме Агенція оборонних закупівель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

"Агенція, яку ми створили у 2022 році, відокремлена від апарату Міністерства, що дозволяє звести до мінімуму корупційні ризики. Це рішення робить оборонне відомство на крок ближче до імплементації стандартів та процедур НАТО, сприятиме ефективному використанню бюджетних коштів та скоротить терміни постачання товарів для потреб ЗСУ", - цитує пресслужба міністра оборони України Олексія Резнікова.

В свою чергу заступник міністра оборони Денис Шарапов зазначив, що відтепер централізовану закупівлю товарів, робіт та послуг, призначених для виконання державних програм у сфері національної безпеки і оборони, забезпечуватиме єдина національна агенція. За його словами, вона у межах передбачених коштів здійснюватиме закупівлі на підставі потреби, яку визначають Збройні Сили України.

Читайте також: Уряд затвердив порядок використання коштів Агенцією оборонних закупівель

Наразі Міністерство оборони України залучає партнерів із Великої Британії, Норвегії та Агенції НАТО з підтримки та постачання задля допомоги у розбудові механізмів роботи Агенції оборонних закупівель та проведення оцінювання на відповідність служби державного замовника стандартам НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який спрямований на забезпечення прозорого та відритого процесу оборонних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-