Росія використає заворушення у Бєлгороді, щоб видати себе за жертву війни – британська розвідка

Росія використає заворушення у Бєлгороді, щоб видати себе за жертву війни – британська розвідка

Укрінформ
Російська Федерація використає останні інциденти у місті Бєлгород для підтвердження офіційних наративів Кремля про те, що вона є жертвою війни.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Між 19 і 22 травня 2023 року російські сили безпеки, ймовірно, вступили у зіткнення з партизанами принаймні у трьох місцях Бєлгородської області поблизу українського кордону.

Особи партизанів залишаються непідтвердженими, але російські антирежимні групи взяли на себе відповідальність, зазначають у розвідці.

За інформацією британського оборонного відомства, найсерйозніший інцидент стався біля міста Грайворон. Поблизу місць інцидентів спостерігалося зростання кількості вогневих атак безпілотників або непрямих вогневих атак. Росія евакуювала жителів кількох сіл і розгорнула у цьому районі додаткові сили безпеки.

Читайте також: Росіяни терміново евакуюють сховище ядерних боєприпасів із Бєлгородської області — ГУР

«Росія стикається з дедалі серйознішою загрозою безпеці у своїх прикордонних регіонах із втратами бойових літаків, атаками із застосуванням саморобних вибухових пристроїв на залізниці, а тепер і з прямими партизанськими діями. Росія майже напевно використає ці інциденти, щоб підтвердити офіційний наратив про те, що вона є жертвою війни», – вважають у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Росія створює нову "елітну" штурмову авіаційну групу під кодовою назвою "Шторм", яка діятиме над Україною. Підрозділ, ймовірно, складатиметься щонайменше з однієї ескадрильї винищувачів-бомбардувальників Су-24 FENCER і Су-34 FULLBACK, а також ескадрильї ударних вертольотів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-