Пошкодження залізниці у Криму вплине на поставки зброї для ЧФ РФ - британська розвідка

Пошкодження залізниці у Криму вплине на поставки зброї для ЧФ РФ - британська розвідка

Укрінформ
Розвідка Великої Британії вважає, що підрив залізниці у Криму може вплинути на доправлення зброї для Чорноморського флоту Росії.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Британії, передає Укрінформ.

У британському оборонному відомстві нагадали, що під Сімферополем 18 травня зійшов з рейок потяг, заблокувавши єдину залізничну колію до порту Севастополя, де базується Чорноморський флот РФ.

"Росія швидко візьметься до ремонту колії, але інцидент зірве постачання товарів, а також, імовірно, поставки озброєння, як-от крилатих ракет "Калібр", для Чорноморського флоту РФ", - ідеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що будь-яка диверсія в цій уразливій сфері "ще більше посилить занепокоєння Кремля щодо спроможності захистити інші ключові об'єкти інфраструктури в Криму". "Півострів зберігає життєво важливу психологічну та логістичну роль у забезпеченні війни Росії в Україні", - підсумували аналітики.

Читайте також: Кремль заборонив посадовцям звільнятись під час війни проти України - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, уранці 18 травня у тимчасово окупованому Криму стався підрив залізничного полотна у Сімферопольському районі, неподалік від с. Чистеньке, внаслідок чого з рейок зійшли кілька вагонів, рух поїздів припинений. На місці вибуху утворилася велика вирва. Загалом з рейок зійшли 8 вагонів, 5 з них перекинулися.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-