Україна не має права передчасно скласти зброю - Зеленський

Україна не має права передчасно скласти зброю - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що зараз триває битва за майбутнє світу, і Україна та її союзники не мають права передчасно складати зброю і не битися до остаточної перемоги.

Про це він сказав у зверненні до учасників другої конференції PISM Strategic Ark, повідомляє Укрінформ.

"Вирішальна битва за майбутнє світу триває 449 днів... Ми не маємо права програти. Ми не маємо права ні на мить послабити спротив, протидію, не маємо права не дотиснути зло, втратити єдність союзників, передчасно скласти зброю, не битися до остаточної перемоги", - сказав Президент.

Він нагадав, що дата проведення форуму - 18 травня є знаковою "День, у якому історія залишила нам багато підказок і уроків. Засторог і помилок, які ми не маємо права повторити на шляху до нашої глобальної безпеки. Це 18 травня 1792 року, коли стотисячне російське військо перейшло кордони Речі Посполитої та вторглося на її землю. Почалася російсько-польська війна, наслідки якої ми всі пам’ятаємо", - зазначив Зеленський.

За його словами, сьогодні ворог той самий, і та сама мета і ціна поразки.

Президент також згадав ще одну дату - 18 травня минулого року, коли НАТО отримало заявку на вступ двох нових членів. Він зауважив, що швидкість, із якою пройшла цей шлях Фінляндія, та високі перспективи Швеції дають Україні впевненість і віру у Вільнюський саміт НАТО, у рішучість Альянсу й волю підтвердити свій вибір на користь цінностей свободи та неподільності безпеки.

Читайте також: Зеленський: Ми не маємо потрапити в оману, коли Росія почне говорити про мир

"Це дає нам впевненість, що в липні ми побачимо новий важливий етап на шляху України до членства в НАТО. На шляху до спільного й безпечного майбутнього. України. Європи. Світу. Людства", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-