Британія і Нідерланди спільно працюватимуть над створенням коаліції винищувачів для України

Британія і Нідерланди спільно працюватимуть над створенням коаліції винищувачів для України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте  працюватимуть над створенням міжнародної коаліції винищувачів для України.

На цьому вони наголосили під час зустрічі в межах саміту Ради Європи, написав у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

"Нам потрібні F-16 і дякую союзникам за рішення працювати у цьому напрямку, включно з навчанням наших пілотів. Зокрема, готовність навчати підтвердила Бельгія", - підкреслив Єрмак.

Прем’єр Великої Британії під час зустрічі ще раз наголосив на тому, що місце України - в НАТО.

Лідери Великої Британії та Нідерландів погодилися з важливістю надання союзниками  довгострокової безпекової підтримки Україні.

Водночас видання The Guardian уточнює, що Ріші Сунак і Марк Рютте домовилися, що працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для надання Україні бойових повітряних сил і засобів, надаючи підтримку в усьому – від навчання до придбання винищувачів F-16.

“Сполучене Королівство залишається одним із ключових партнерів Нідерландів. У Рейк'явіку я розмовляв із прем'єр-міністром Ріші Сунак про питання, над якими ми працюємо разом, і, звичайно ж, про нашу постійну спільну підтримку України перед жахливою російською агресією”, - написав у Рютте у Twitter.

Читайте також: Україна хоче отримати від союзників 40-50 винищувачів F-16 – радник Резнікова

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Ісландії у вівторок розпочинається дводенний саміт глав держав і урядів 46 країн-членів Ради Європи. Одним з основних питань порядку денного саміту буде створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією росії проти України.

Польща від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну передала Києву 14 винищувачів МіГ-29 і 325 танків.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-