Білий дім готує на розгляд Конгресу новий масштабний пакет підтримки України - ЗМІ

Білий дім готує на розгляд Конгресу новий масштабний пакет підтримки України - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Байдена готує подати на розгляд Конгресу пропозицію з новим масштабним пакетом підтримки України, оскільки попередній вичерпає свої ресурси найближчими місяцями.

Про це повідомляє Politico з посиланням на офіційного представника адміністрації США, передає Укрінформ.

«У пакеті допомоги для України на $48 мільярдів, який Конгрес схвалив у грудні, залишилося близько $6 мільярдів, а це означає, що фінансування США на зброю та обладнання може закінчитися до середини літа», - зазначається в повідомленні.

Ситуація викликає занепокоєння в законодавців стосовно планів Білого дому, пише видання. Зокрема, стосовно того, коли адміністрація розмістить запит на наступний масштабний пакет, і чи буде він достатнім,

При цьому в Конгресі є розуміння, що фінансування має надходити безперервно, особливо на нинішньому етапі, коли ЗСУ готуються до широкого контрнаступу та повернення тимчасово захоплених росією територій.

Читайте також: США надаватимуть Україні регулярні пакети допомоги впродовж наступних місяців – Білий дім

«Надзвичайно важливо, щоб адміністрація вчасно надала Україні те, що їй потрібно, аби вона могла захистити та повернути свою суверенну територію. Ми очікуємо, що адміністрація не чекатиме «11-ї години», якщо українцям знадобиться більше до кінця фінансового року», - заявила минулого тижня сенаторка-республіканка Сюзен Коллінз під час слухань за участю глав оборонного відомства.

Представник адміністрації Байдена повідомив виданню, що «Білий дім обговорює новий пакет, і він буде передбачений так, щоб підтримка Україні надходила постійно».

Посадовець додав, що незрозуміло, як потреби України можуть змінитися під час або після контрнаступу, але адміністрація «повною мірою віддана» підтримці Києва на довгострокову перспективу.

Читайте також: Зеленський: Повертаємося з новими оборонними пакетами - Україна стає сильнішою

Однак, зауважує Politico, на нинішньому етапі обговорення нового масштабного пакета допомоги Україні може наштовхнутися на бурхливу дискусію щодо підвищення ліміту державного боргу. І це може ускладнити ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок впливові представники Демократичної і Республіканської партій США, а також Білого дому заявили про збереження двопартійної підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-