білорусь іще не росія, люди борються - Зеленський

білорусь іще не росія, люди борються - Зеленський

Укрінформ
російська федерація прагне зробити білорусь своєю частиною, однак білоруси борються і можуть залишитися незалежним суспільством.

Про це розповів Володимир Зеленський в інтерв’ю італійським ЗМІ, що транслювалося наживо на Ютуб-каналі Офісу глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Я не вважаю, що білорусь – це росія. росія робить усе, щоб зробити з білорусі росію. Навіть не так… щоб зробити частиною росії, щоб там усім керувати», - зауважив він.

За словами Зеленського, у багатьох білоруських інституціях є «свої люди» кремля, які керують тими чи іншими процесами.

Водночас Президент зазначив, що понад 70% населення білорусі - проти росії, вони «засмучені» війною, підтримують Україну, і це вже велика різниця з росіянами.

Читайте також: У Києві відкриють українсько-білоруський хаб

«Це говорить про те, що, незважаючи на інформаційну політику, незважаючи на будь-які наративи, білоруси борються. Коли тобі по телебаченню, в інтернеті, в газетах говорять, що росія - твій брат, а Україна – ворог, складно жити в цьому наративі. Але вони борються, і я вважаю, що суспільство білорусі залишиться незалежним. Це складно, це теж війна, тому що у них немає жертв, але є втрачені люди, яким промили мозок, це також війна за незалежність, свободу слова, свободу вибору, це велика війна за ті самі цінності», - переконаний Зеленський.

На його думку, білоруси розуміють, що наступними для російської агресії можуть стати вони, Молдова або Балтійські країни.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 13 травня перебуває з візитом в Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-