У Києві відкриють українсько-білоруський хаб

У Києві відкриють українсько-білоруський хаб

Укрінформ
Громадська організація «Сустрэча. Воля до справедливості» відкриває у Києві українсько-білоруський хаб.

Про це заявив керівник ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод», головний редактор сайту «Матриця свободи» Юрій Федоренко під час пресконференції в Укрінформі.

Метою хабу, який буде знаходитися на вул. Єреванській, 30 в Києві, є формування централізованої платформи для спільного діалогу, взаємодопомоги та волонтерського руху білорусів в Україні. Пріоритетним завданням хабу є допомога ЗСУ та білоруським добровольцям на фронті.

Читайте також: У білоруській колонії помер блогер, засуджений через карикатуру на лукашенка

«У нас синергія мала з’явитися не вчора, не позавчора. Їй, принаймні, вже рік. І лише зараз ми дійшли до формалізації наших взаємин і поєднання зусиль для більш якісної взаємодії. У нашого хабу буде декілька ключових напрямків діяльності», - сказав Федоренко.

Він поінформував, що, крім того, хаб сфокусується на юридичній допомозі, тобто напрацюванню дорожніх карт у розв'язанні ключових проблем білорусів в Україні, та на допомозі білоруським дітям із самоідентифікацією та тому, щоб їх почули в інформаційному просторі.

«Для чого ми ці певні зусилля робимо – для того, щоб, з одного боку, допомагати сімʼям наших воїнів, білоруських, дітям і так далі, щоб волонтерський рух у тому числі популяризувався. З іншого боку, в нас існує величезна проблема в комунікації між українцями і білорусами. Українці… про них мало чого знають», - відзначив зі свого боку радник Асоціації міст України, радник Української асоціації районних та обласних рад Іван Фурсенко.

Також хаб допомагатиме в екстрених ситуаціях, із реалізацією спільних ініціатив (взаємодія з органами державної влади, допомога в складанні грантових заявок як реалізатора проєкту) та аналізу цінності проєктів для отримання грантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-