Зеленський: росія не хоче миру, усі мають це усвідомити

Зеленський: росія не хоче миру, усі мають це усвідомити

Укрінформ
російська федерація не хоче встановлення миру і відповідає на українську формулу миру черговими ракетними та артилерійськими атаками.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час спільної з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні пресконференції в Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще минулого року Україна запропонувала світу формулу миру, яка здатна покласти край цій агресії, не допустити повторення в цілому агресії в Європі. На жаль, росія відповіла на нашу формулу миру знову ракетами й артилерією. Їх (росіян – ред.) не цікавить мир, ми всі повинні усвідомлювати – вони не хочуть ніякого миру! Але мир цікавить дуже нас, українців, наших партнерів», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що українська формула складається з 10 конкретних пунктів, які комплексно усувають загрози миру.

Читайте також: Зеленський обговорив із Президентом Італії підтримку України й тиск на росію

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у суботу перебуває з першим після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну візитом в Італії.

У листопаді 2022 року Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-