Блінкен та Кулеба обговорили постачання зброї та підготовку українського контрнаступу

Блінкен та Кулеба обговорили постачання зброї та підготовку українського контрнаступу

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою обговорив підготовку до контрнаступу та наступні поставки зброї.

Про це у Tвіттері повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

Кулеба повідомив, що розмова була спрямована на те, щоб скоординувати наступні поставки зброї, співпрацю з Глобальним Півднем та створення спеціального трибуналу.

«Під час наших сьогоднішніх переговорів державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив непохитну підтримку США та рішуче відкинув будь-які спроби поставити під сумнів здатність України перемагати на полі бою. США залишаються надійним партнером України, який націлений на просування нашої перемоги та забезпечення справедливого миру», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Німеччина анонсувала пакет військової допомоги на €2,7 мільярда: яку зброю отримає Україна

У свою чергу, Блінкен зазначив, що обговорювалося, як саме Сполучені Штати можуть продовжувати підтримку військових зусиль України, підкресливши, що країна готова "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, після офіційного оголошення британською стороною про надання українським силам ракет Storm Shadow, офіційний Вашингтон наразі зберігає свої підходи щодо уникнення передачі ЗСУ американських далекобійних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-