Залужний про затоплення «москви»: Обов’язково доберемося і до решти, питання часу

Залужний про затоплення «москви»: Обов’язково доберемося і до решти, питання часу

Укрінформ
Україна мала незначний шанс для потоплення крейсера «москви» і не втратила його, а також продовжуватиме роботу з ліквідації російського флоту.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Генерал», яке транслювалося в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє Укрінформ.

«Нас цікавило як військових зниження, а у перспективі й повністю позбавлення Чорноморського флоту російської федерації будь-якої активності у Чорному морі. Для цього у нас були деякі можливості й для цього у нас був, скажемо так, досить невеличкий шанс ці можливості використати. Потоплення самого крейсеру «москва», звісно, має для нас у тому числі й стратегічне значення, адже все ж таки це був носій крилатих ракет. Але, відповідаючи на питання, чи повністю ми виконали свої плани, то хочу сказати, що поки що ні, таку роботу ми продовжуємо. Ми обов’язково доберемося і до ... «Ессена», і до «Самуми» і до решти, питання часу», - зазначив Залужний.

Читайте також: Збиття “Кинджала”: ЗСУ відправили в нокаут російські техніку і пропаганду

За його словами, військові зробили свою роботу, яку мали зробити, а для українців потоплення «москви» дійсно мало значення для підняття духу.

«Крейсер «москва» - це, як величезні колони, які рухалися в бік Київської області: небоязнь супротиву, неможливість уявлення того, що друга армія світу може бути кимось уражена або знищена, затягнула ці колони під Київ, які ми спалили, і так само затягнула це ржаве корито в безпосередню зону ураження, і ми мали скористатися цим шансом. Українці вони такі, що цього шансу не упустили. Паралельно з цим там ще дехто і дещо нормально получили, залишимо це поки що історії», - додав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: У Києві показали уламки ракети «Нептун», яка уразила крейсер «Москва»

Нагадаємо: флагман чорноморського флоту ВМФ росії ракетний крейсер «москва» затонув 14 квітня 2022 року після удару українськими силами оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-