рф вважає крилаті ракети ключовою зброєю для зриву контрнаступу ЗСУ – розвідка Британії

рф вважає крилаті ракети ключовою зброєю для зриву контрнаступу ЗСУ – розвідка Британії

Укрінформ
За оцінками британської розвідки, росія розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для завдання ударів углиб України для зриву очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії, передає Укрінформ.

Як зазначається, у ніч на 9 травня 2023 року кораблі чорноморського флоту росії випустили по території Україні вісім ударних крилатих ракет для удару по наземних цілях «Калібр» (SS-N-30a SAGARIS за класифікацією НАТО). З 9 березня 2023 року це було лише друге використання цих ракет вмс росії.

До березня 2023 року вмф росії неодноразово запускав ці ракети.

«росія, ймовірно, тимчасово призупинила використання цієї зброї, оскільки хотіла відновити свої резервні запаси. У короткостроковій перспективі росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети (LACM) як ключовий потенціал, щоб завдати удару вглиб України і зірвати очікувані українські контрнаступи», – йдеться у зведенні.

Однак, за оцінками британської розвідки, у більш стратегічному плані росія також вважає, що «Калібри» та інші крилаті ракети відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО. Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю — одна з численних дилем, з якими стикаються російські командири, бо війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували.

Читайте також: У Чорному морі - вісім ворожих кораблів, ракетоносіїв немає

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка писала, що з початку року міноборони рф активізувало схему вербування російських в’язнів для участі у бойових діях в Україні. Ймовірно, тільки у квітні було залучено до 10 тис. засуджених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-