Одещину вночі атакували російськими літаками з Криму - Ігнат

Одещину вночі атакували російськими літаками з Криму - Ігнат

Укрінформ
Сьогоднішню атаку на Одеську область здійснили російські літаки Ту-22М3 з району мису Тарханкут у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Одещину сьогодні атакували літаки Ту-22М3 з району мису Тарханкут в окупованому Криму, було 7 цих літаків з місць базування Енгельс та Шайківка. Саме там базується Ту-22М3. Це дальні бомбардувальники, які завдавали ударів по Одещині ракетами А-22», – сказав Ігнат.

Читайте також: США впевнені, що система Patriot в Україні вперше збила російську гіперзвукову ракету - CNN

За його словами, ці ракети потужні, маса бойової частини становить 950 кг, але при цьому вони неточні, тому часто такі ракети влучають у цивільну інфраструктуру: «Ми знаємо Кременчук, ми знаємо Дніпро – одні з найпромовистіших випадків прояву російського тероризму».

Сьогодні, нагадав речник, ворожі ракети вкотре влучили в об’єкти цивільної інфраструктури.

«Цього разу влучили знову по цивільних промислових об’єктах, жодних об'єктів військового призначення там не було. Частина ракет не долетіла чи самоліквідувалася, чи впала в море, а частина зрештою досягла узбережжя та уразила ці об’єкти», - сказав Ігнат.

Читайте також: Авіація рф не залітає у зону ураження ППО і намагається дистанційно завдавати ударів - Ігнат

Як повідомлялося, війська рф завдали по Одещині ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Повідомлялося, що російські ракети типу Х-22 влучили у склад одного з продовольчих підприємств та рекреаційну зону на Чорноморському узбережжі, одна людина загинула.

Унаслідок обстрілів на Одещині згоріли склади з гуманітарною допомогою від Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-