США впевнені, що система Patriot в Україні вперше збила російську гіперзвукову ракету - CNN

США впевнені, що система Patriot в Україні вперше збила російську гіперзвукову ракету - CNN

Укрінформ
Влада США не має сумнівів у заявах української сторони про те, що завдяки американській системі ППО Patriot кілька днів тому була збита російська гіперзвукова ракета.

Про це повідомляє CNN із посиланням на обізнане джерело, передає Укрінформ.

«У той час, як система Patriot успішно протидіє балістичним ракетам, її здатність зупиняти гіперзвукові ракети, випущені з літаків, до минулого тижня залишалася суто теоретичною»,-  зауважується в публікації.

За словами джерела, перехоплення такої ракети українськими ППО продемонструвало цю здатність на практиці, що «розглядається в Пентагоні як серйозна подія». Це важливо з кількох причин.

Насамперед таким чином спростовано публічні заяви путіна про те, ніби російська гіперзвукова зброя здатна обходити будь-які сучасні протиповітряні системи. Зараз рф і так не має значної кількості таких ракет, а санкції лише ускладнили їх виробництво.

Читайте також: Другий дивізіон Patriot вже на бойовому чергуванні – Повітряні сили

Крім того, вказує CNN, росіяни, які запустили гіперзвукову ракету по Києву, були впевнені, що ціль буде неодмінно уражена. Тож робота системи Patriot поставила під сумнів такі розрахунки.

Водночас той факт, що перехоплення було здійснено українським екіпажем, навченим в Оклахомі, без присутності американських інструкторів на місці, став додатковим приводом для радості в Пентагоні. За словами джерела, в міноборони США це сприймається як суттєва віддача від вкладених інвестицій.

При цьому, зауважується в публікації, той факт, що українці збили ракету, яку в росії вважали недосяжною, має викликати серйозну невизначеність для рф.

Читайте також: IRIS-T та Patriot вже на бойовому чергуванні, але їх недостатньо – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Повітряні сили ЗСУ підтвердили, що розрахунок системи Patriot Повітряного командування «Центр» знищив аеробалістичну ракету Х- 47 «Кинджал», яку запустив винищувач Міг31К з території росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-