російський «Кинджал» знищили із системи Patriot - Ігнат

російський «Кинджал» знищили із системи Patriot - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Аеробалістичну ракету Х- 47 «Кинджал», яку запустив винищувач Міг31К з території рф, знищили системою Patriot бійці Повітряного командування «Центр», яке опікується Київщиною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, наскільки складно було збити російський «Кинджал».

«Це по суті ракета, як її називають «Іскандер» повітряного базування. «Іскандер» - балістична ракет, яка летить знизу вверх і по дузі вона випускається на великій швидкості. А вже аеробалістичну Х- 47 «Кинджал» піднімає винищувач Міг31К - носій ракет «Кинджал», від яких у нас постійно тривоги по всій території України. От він піднімається з території рф, цього разу 4 числа близько другої ночі він піднімався з аеродрому «Саваслійка» і звідти здійснив пуск. Повітряне командування "Центр", яке опікується Київщиною, супроводжувало цю ціль. І (ціль) було відпрацьовано саме дивізіоном ЗРК Patriot, який здатний збивати балістичні ракети», - поінформував Ігнат.

Він зауважив, що Україна для посилення протиповітряної оборони потребує якнайбільше систем Patriot, але рішення про їх передачу ухвалюють міжнародні партнери. Водночас він нагадав, що Україна очікує системи SAMP/T та інші, які найближчим часом з’являться на бойовому чергуванні.

Читайте також: Військові вважають останні повітряні атаки з боку росії розвідкою – Маляр

«Безумовно, там, за парєбріком, горить, але вже горить напевне не перший день, тому що це такий фактично ляпас росії», - зазначив Ігнат, додавши, що гіперзвукова ракета виявилась не такою вже й «гіпер».

Як повідомляв Укрінформ, Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що Повітряні сили України за допомогою системи Patriot знищили російську ракету «Кинджал» над Київщиною, яку окупанти запустили з території рф 4 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-