За час війни Офіс генпрокурора оголосив підозри 100 вищим офіцерам Росії

За час війни Офіс генпрокурора оголосив підозри 100 вищим офіцерам Росії

Інфографіка
Укрінформ
З початку війни Офіс генерального прокурора повідомив про підозру 100 представникам вищого військового командування ЗС Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, який ОГП оприлюднив у Фейсбуці.

Станом на квітень 2024 року 100 представникам вищого військового командування ЗС РФ повідомлено про підозру в підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни, а також у вчиненні воєнних злочинів (ст. 437 та 438 Кримінального кодексу). З них 15 особам повідомлено про підозри за двома статтями

За статтею 437 (Злочин агресії) про підозру повідомлено 43 представникам вищого офіцерського складу ворожої армії. Обвинувальні акти щодо 11 з них направлено до суду. Серед них: генерал-полковник, який керував військовою операцією зі спроби захоплення територій Чернігівської, Сумської та Київської областей та генерал-лейтенант, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

За статтею 438 (Воєнні злочини) підозру оголошено 72 представникам вищого командування ЗС РФ. Обвинувальні акти щодо 40 з них направлено до суду. Засуджено восьмеро осіб - четверо полковників, троє майори та генерал-лейтенант.

У першому кварталі 2024 року про підозру повідомлено вісьмом представникам військового командування РФ, чотирьом з них підозри оголошено за двома статтями. Одну особу засуджено.

Серед підозрюваних: генерал-полковник, який віддавав накази системно обстрілювати «Харківський фізико-технічний інститут», де розміщена ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів».

Читайте також: Воєнні злочини Росії: Костін провів переговори з групою Мінʼюсту США

Зазначається, що Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, продовжує активну роботу зі встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до вчинення злочинів проти України в ході повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора зібрали доказову базу на двох громадян Російської Федерації, які організували від’єднання Запорізької АЕС від єдиної енергосистеми України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-