росіяни зосередилися на чотирьох напрямках, ведуться бої за Бахмут і Мар’їнку

росіяни зосередилися на чотирьох напрямках, ведуться бої за Бахмут і Мар’їнку

Дані Генштабу
Укрінформ
війська російської федерації зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, ведуться важкі бої за Бахмут та Мар’їнку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом протягом доби ворог здійснив 39 атак”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією Генштабу, росіяни протягом цієї доби завдали 8 ракетних ударів. Зокрема, дві ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено п`ять цивільних. Окрім того, п`ять російських ракет Х-22 російські загарбники випустили по цивільних об’єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 - по Херсонщині, без втрат. 

Також ворог завдав 22 авіаційні удари та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та Нікополю Дніпропетровської області. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: У росії з’явиться велика паніка, коли Україна розпочне контрнаступГаврилов

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаударів по районах населених пунктів Заріччя, Леонівки та Костобобріва Чернігівської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Заріччя, Орликівки, Блешні, Залізного Моста, Архипівки, Леонівки, Бучки Чернігівської області; Середино-Буди, Ворожби та Іскрисківщини Сумської області, а також Уди, Вовчанська, Плетенівки, Бочкового, Малої Вовчої, Нестерного та Строївки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку загарбник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі Гряниківки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Лиман Перший, Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів поблизу населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка і Невське Луганської області та Білогорівка і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають бої у місті Бахмут, ворог обстрілює місто запалювальними та фосфорними боєприпасами. Агресор протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Хромового, Іванівського, Часового Яру та Ступочок. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Бахмут, Богданівка, Курдюмівка та Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине та Леонідівка Донецької області.

Читайте також: Більше перемог України на полі бою призведуть до збільшення допомогиЗеленський

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Нетайлове, Карлівка та Гостре Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції Сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Новомихайлівку, Єлизаветівку, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Новоукраїнку, Шахтарськ та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує вести оборонні дії. Агресор завдав авіаударів по районах населених пунктів Времівка Донецької області та Новоданилівка Запорізької області. Поміж тим, здійснив обстріли понад 45 населених пунктів. Зокрема - Залізничного, Гуляйпільського, Білогір'я, Малої Токмачки, Кам’янського Запорізької області; Золотої Балки, Веселого, Антонівки, Зеленівки, Кізомису Херсонської області та Херсона.

Читайте також: росія не має жодного потенціалу для масштабного наступу - Буданов

російські загарбники продовжують під приводом евакуації мирних жителів вивозити награбоване майно з прифронтових населених пунктів тимчасово захоплених територій Запорізької області. Так, в Михайлівці, зафіксовано евакуацію усього майна разом із співробітниками ворожих фінансових установ на викрадених у місцевих жителів легкових автомобілях. Також в Дніпрорудне прибуло 15 автобусів для евакуації представників російської псевдоадміністрації та так званої “народної міліції” разом з їхніми родинами. Військовослужбовці російських військ масово грабують магазини з оргтехнікою та викрадають легкові автомобілі.

За даними Генштабу, Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також три склади боєприпасів агресора.

Як повідомляв Укрінформ,  Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 травня 2023 року ліквідували близько 194 тисяч 430 російських агресорів, при цьому за минулу добу - 660 осіб.

Фото: Telegram/Zelenskiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-