росія не має жодного потенціалу для масштабного наступу - Буданов

росія не має жодного потенціалу для масштабного наступу - Буданов

Укрінформ
росія не має жодного потенціалу для масштабного наступу і намагається накопичити певний запас ракет, аби зірвати український контрнаступ.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов у інтерв’ю YahooNews, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ГУР.

“Станом на зараз росія не має ані військового, ані економічного, ані політичного потенціалу для здійснення спроби масштабного наступу будь-де в Україні”, — заявив керівник української воєнної розвідки.

При цьому, за його словами, держава-агресор досі здатна проводити серйозні оборонні операції, і це проблема, з якою Україні доведеться стикнутись.

Буданов також зауважив, що рф намагається накопичити певний запас ракет, аби зірвати український контрнаступ.

“Однак правда полягає в тому, що росіяни звели свої ракетні запаси майже нанівець”, — зазначив начальник воєнної розвідки.

Читайте також: В ISW пояснили риторику кремля щодо нарощування виробництва ракет для ударів по Україні

Водночас Буданов визнав ефективність діяльності рф інформаційному просторі. За його словами, навіть уявну ракетну атаку на кремль у рф показуватимуть як “перемогу”, стверджуючи, мовляв, у такий спосіб запобігли найбільшій катастрофі в історії людства.

“Звучить як жарт, але росіяни сприймають такі дурниці”, — пояснив генерал-майор Буданов.

Як повідомлялося, раніше Буданов заявляв, що єдиними успіхами армії рф на фронті в Україні з грудня минулого року є просування в Соледарі та бойові дії в міській смузі всередині Бахмута.

3 травня пресслужба президента рф заявила про нібито відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю. Заявлено, що кремль розцінює це як «сплановану терористичну акцію та замах на президента рф напередодні Дня перемоги».

Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України до атаки на кремлівську резиденцію президента рф.

Фото: Yurii Stefanyak/Global Images Ukraine via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-