Заяви пригожина є проявом внутрішньої війни, яка розпочалася у росії - Подоляк

Заяви пригожина є проявом внутрішньої війни, яка розпочалася у росії - Подоляк

Укрінформ
Погрози очільника приватної військової компанії "вагнера" євгена пригожина щодо виводу своїх найманців з Бахмута є лише одним з проявів внутрішньої війни, яка розпочалася в росії.

Як передає Укрінформ, про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«пригожин сьогодні не є монополістом, який раніше був для кремля дуже важливою складовою мілітарної системи, щоб вирішувати ті чи інші важливі питання в третіх країнах. пригожин вже не отримує бюджетне фінансування, не отримує ресурсу через Міноборони», – сказав Подоляк.

Читайте також: У Міноборони закликали не шукати «глибоких сенсів» у заявах російських ватажків

За його словами, пригожин не має прямих комунікацій з кремлем, а погрози виводу його найманців з Бахмута є тільки одним з проявів внутрішньої війни, яка розпочалася в росії. Зокрема, в росії зараз формується багато «маленьких кланів, і всі ці клани у великому клані путіна».

«І всі ці маленькі клани сьогодні шукають можливість «спригнути» з відповідальності разом з путіним і перекласти її на когось. І для цього їм треба поступово знищувати один одного чи перекидати публічну відповідальність за провалені плани атаки на Україну», – додав Подоляк.

Читайте також: Провал “сво” змушує російських придворних шавок шукати нових покровителів

Як повідомлялося, днями очільник приватної військової компанії "вагнера" євген пригожин заявив, ніби з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.

Читайте також: пригожин боїться контратак ЗСУ у Бахмуті – Інститут вивчення війни

Така погроза стала лише останнім епізодом у багатомісячній ворожнечі між цією групою та військовим керівництвом москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-