Україна повернула з російського полону ще 45 захисників «Азовсталі»

Україна повернула з російського полону ще 45 захисників «Азовсталі»

Фото
Укрінформ
Україна повернула 45 захисників «Азовсталі», які перебували в полоні.

Як передає Укрінформ, про повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі.

«Ми повертаємо додому 45 наших людей. Це 42 захисники та троє захисниць «Азовсталі». Всі вони - нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах», – зазначив Єрмак.

За його словами, серез звільнених 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. «Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі». Також є наш воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 року, куди потрапив під час Широкинської операції. Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому», - додав керівник Офісу Президента.

Читайте також: Лубінець: Маємо окремі сигнали про покращення умов утримання українських полонених

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що визволили також учасника вже легендарної «вертолітної» місії ГУР МО з евакуації поранених з «Азовсталі». Евакуаційний гелікоптер, в якому він перебував, було збито, але воїн зумів вижити. Важко пораненому, йому погрожували так званим «судом». Тепер військовослужбовець пройде курс лікування та реабілітації.

Зазначається, що чимало зі звільнених сьогодні військовослужбовців мають поранення та серйозні проблеми зі здоров'ям. В Україні їм нададуть всю необхідну допомогу, вони пройдуть реабілітацію та отримають усі соціальні виплати та відповідне грошове забезпечення.

Читайте також: ГУР: Обмін полоненими з рф «всіх на всіх» - завдання, яке обов'язково буде виконане

Єрмак наголосив, що українці - наша найбільша цінність.

«Продовжуємо виконання завдання Президента Володимира Зеленського «звільнити всіх наших людей» разом з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими», – заявив Єрмак.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення рф Україна повернула з російського полону 2005 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-