Зеленський закликав «зняти всі табу» на поставки зброї для України

Зеленський закликав «зняти всі табу» на поставки зброї для України

Укрінформ
Що довше світ зберігає табу на зброю для України, тим більше українських людей гине, захищаючи Європу.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед представниками парламенту Нідерландів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що довше зберігаються табу щодо зброї, то більше наших воїнів віддають життя, щоб витягнути оборону, коли зброя недостатньо потужна чи далекобійна й коли винищувачі росії ефективніші, ніж літаки захисників Європи. Зараз усе це, на жаль, зберігається. Табу щодо зброї. Чи надовго? Залежить від усіх нас", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що оборона країни, оборона Європи – це люди, а тому рішення окремих країн, які повинні захищати життя, а натомість зберігають оборонні табу, є просто суперечливими. "Оборона – це люди. Люди, які мають зброю. Що потужніша зброя й далекобійніший вогонь, то більше життів рятується від щоденних ворожих ударів. Цінувати життя та зберігати оборонні табу між союзниками, які повинні захищати життя, – це очевидна суперечність", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський про F-16 для України: Впевнений у позитивному результаті

У цьому контексті Президент наголосив, що Україна добре пам'ятає лідерство Нідерландів в ініціюванні постачання PzH 2000 і дякує за це сміливе рішення, за Patriot та іншу зброю. "Пам’ятаємо, що Нідерланди були першими, хто сказав, що F-16 – це не табу. Ваше лідерство справді дає результат. Тож забезпечимо разом нові!" - наголосив Глава держави.

Зеленський висловив сподівання, що під час наступного візиту він зможе так само дякувати Нідерландам за надану оборонну допомогу.

Він також подякував Нідерландам за їх лідерство у Європі, завдяки якому Україна досягла найбільшої єдності у Європі, про яку десятиліттями лише мріяли, чого не сталося б без Нідерландів.

Читайте також: Зеленський закликав Нідерланди підтримати рішення про запрошення України до НАТО

"Я вдячний вам, що те, що ви цінуєте, ви й допомагаєте захищати. Нідерланди захищають свободу, захищають верховенство права, захищають демократію, захищають Європу і наш із вами спосіб життя. Життя вільних людей. Ось це – наша Європа. Жодному агресору тепер не спаде на думку, що він нібито може спалити у вогні агресії цінності нашої з вами Європи", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з офіційним візитом у Нідерландах, а напередодні, 3 травня – відвідав Фінляндію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-