Понад 12% російських полонених не мають навіть середньої освіти

Понад 12% російських полонених не мають навіть середньої освіти

Дослідження
Укрінформ
Понад 12,2% російських полонених не отримали навіть середньої освіти, 60% мають спеціальну середню і спеціальну технічну освіту, майже 20% закінчили лише школу.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу у Military Media Center на тему: "Презентація першого соціологічного дослідження російських військовополонених" повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

“Понад 12,2% російських полонених не отримали навіть середньої освіти. Цей показник навіть важко уявити в європейських та українських реаліях. Це дорослі чоловіки. Часто віком за 50 років, які не мають жодної освіти. Можна собі уявити, якими категоріями та цінностями вони здатні оперувати”, - сказав Юсов.

Читайте також: Понад 80% російських військовополонених невдоволені наказами керівництва

За його словами, згідно з опитуванням, 60% полонених мають спеціальну середню і спеціальну технічну освіту, майже 20% закінчили лише школу.

Водночас лише 10% серед російських полонених мають вищу освіту, більшість з яких примусово мобілізовані з території ОРДЛО.

“Тобто, якщо їх виділити із цієї цифри, то показник полонених з вищою освітою з самої території росії буде значно меншим”, - наголосив Юсов.

Він зауважив, що в опитуванні взяли участь полонені з різних регіонів російської федерації, тому за його результатами можна зробити висновок, що влада рф насправді намагається залучати найменш кваліфіковані та найменш освічені категорії громадян.

Читайте також: російські вояки зізнаються, що після допитів убивають полонених українців - перехоплення СБУ

Експертиментальне перше соціологічне опитування російських військовополонених проведене Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими в рамках державного проєкту “Хочу жить” з добровільної здачі у полон російських окупантів.

Добровільно у цьому опитуванні взяли участь і заповнили відповідні анкети 400 респондентів. Опитування проходило з 10 до 20 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, добровільно здалися у полон 40% росіян, що свідчить про їхню низьку мотивацію участі в бойових діях проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-