Подоляк - про ситуацію на ЗАЕС: росіяни шукають кроків до ескалації

Подоляк - про ситуацію на ЗАЕС: росіяни шукають кроків до ескалації

Єдині новини
Укрінформ
російські загарбники постійно використовують Запорізьку АЕС для шантажу й пошуку кроків до ескалації.

Так радник керівника ОП Михайло Подоляк прокоментував розміщення росіянами військової техніки і вибухівки в турбінному відділенні 4-го енергоблока ЗАЕС повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони шукають певні кроки до ескалації. Вони очікують певні кроки, певні контрдії України... Вони розуміють, що ЗАЕС ніколи не буде російською, вони не змогли її перепідключити до своєї системи. Тому використовують її зараз як шантаж", - сказав Подоляк. в ефірі телемарафону "Єдині новини",

За його словами, росія шукає можливості впливати не стільки на Україну, скільки на країни Заходу.

Читайте також: Тільки повний контроль України над ЗАЕС гарантує безпеку Європі - Президент

"Вони пробують оці різні примітивні кроки. От, мовляв, дивіться, ми там поставили вибухівку, там замінували. Якщо ви нас не будете слухати, не примусите Україну капітулювати, ми використаємо це. Це ескалація і шантаж", - зазначив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької АЕС.

Окрім того, до Держатомрегулювання неофіційними каналами надходить інформація стосовно зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях ЗАЕС, у тому числі ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків.

Читайте також: росіяни будують на реакторних блоках ЗАЕС оборонні споруди - британська розвідка

Держінспекція ядерного регулювання закликає міжнародну спільноту до консолідованої та рішучої відповіді на дії країни-агресора, застосування жорстких санкцій до підприємств атомної галузі російської федерації та афілійованих із ними осіб. Також у відомстві наголошують, що рф має бути позбавлена усіх прав та привілеїв у МАГАТЕ та інших міжнародних інституціях у сфері використання ядерної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-