Тільки повний контроль України над ЗАЕС гарантує безпеку Європі - Президент

Тільки повний контроль України над ЗАЕС гарантує безпеку Європі - Президент

Укрінформ
Присутність росії на території Запорізької атомної електростанції створює загрозу радіаційної катастрофи на кшталт Чорнобильської.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні за підсумками розмови з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі..

"Лише повний контроль України над ЗАЕС може повернути й повну безпеку, причому не лише нашій країні, а й усій Європі, усьому світу. Радіація не визнає державних кордонів так само, як і російська федерація. І лише повне дотримання правил може гарантувати безпеку", - зазначив глава держави.

За словами Президента, під час розмови з Гроссі з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи, він нагадав, наскільки крихкою є безпека всього світу. Зокрема тоді, "коли понад рік щодня й щохвилини зберігається штучно створена росією загроза радіаційної катастрофи на Запорізькій атомній станції".

Читайте також: Зеленський закликав Китай допомогти убезпечити Запорізьку АЕС

Водночас Зеленський подякував Гроссі за важливу ініціативу – запровадження спеціальної програми медичної підтримки для персоналу всіх українських атомних станцій.

Як повідомляв Укрінформ, Володимиром Зеленським у середу провів розмову з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-