росія буде змушена вести переговори з Україною, бо не зможе перемогти – генерал Міллі

росія буде змушена вести переговори з Україною, бо не зможе перемогти – генерал Міллі

Укрінформ
Військові можливості Збройних сил України суттєво зросли за останні місяці, і вони готові до оборони та наступу, що зрештою змусить росіян сісти за стіл переговорів з українцями, оскільки шансів на перемогу у них немає.

Таке переконання висловив в інтерв’ю Foreign Affairs голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що їхні можливості (українських сил – ред.) значно зросли», - зауважив американський генерал.

Він уточнив, що зараз ЗСУ цілком здатні атакувати. «Вони можуть проводити наступальні операції, а також можуть оборонятися – значно краще порівняно з тим, що вони мали лише рік тому», - зазначив Міллі.

Водночас генерал не прокоментував готовність ЗСУ до контрнаступальної операції.

«Це вирішувати їм, вони проводять значний обсяг планування та координації, а також мають усе для того, щоби зробити це, якщо проводитимуть наступальну операцію. Але вони вже готові до нападу чи оборони», - підкреслив американський командувач.

Читайте також: Зеленський переконаний, що Україна отримає сучасні винищувачі після контрнаступу

Генерал також висловив оцінку, що на окупованій території України все ще перебуває близько 200 тисяч російських військових, «погано керованих, погано навчених, погано оснащених, погано забезпечених, але вони є». Тим не менше, за його словами, росіяни зазнали величезних втрат – і не тільки на полі бою, їхній економіці завдано значної шкоди.

«Я думаю, що раціональні люди – в межах процесу прийняття рішень в росії – дійдуть висновку, гадаю, протягом місяців або року-двох, вони дійдуть висновку, що ціна перевищує вигоду», - зазначив Міллі.

Тоді, на його переконання, росіяни прийдуть до необхідності участі в переговорах. «Можливо, цей момент ще не настав – я не можу читати думки. Я не знаю, коли путін буде готовий зробити це, але в певний момент, якщо він мислить раціонально, йому буде потрібно це зробити», - пояснив генерал.

При цьому Міллі підкреслив, що путін міг би зробити такий крок уже сьогодні, якщо захотів би, хоча, звісно, він має внутрішні політичні обмеження.

Читайте також: Данілов про повернення Криму: Будемо звільняти, як вважатимемо за необхідне

«Але їм доведеться це зрозуміти, бо вони не переможуть», - підкреслив Міллі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував генерала Марка Міллі про обстановку на всіх ділянках фронту в Україні в рамках постійного діалогу з партнерами.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-