Резніков: Україна накопичує боєприпаси, програма ЄС щодо мільйона снарядів - на перспективу

Резніков: Україна накопичує боєприпаси, програма ЄС щодо мільйона снарядів - на перспективу

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков зазначає, що Україна поступово накопичує боєприпаси, а програма від ЄС щодо мільйона снарядів розрахована на довшу перспективу.

Про це він заявив на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Боєприпаси ми накопичуємо. Щось по контрактах, які уклали з закордонними партнерами, щось - по контрактах з нашими місцевими виробниками. Дискусія ж, яка триває зараз у ЄС, стосується теми безперебійного забезпечення ЗСУ запчастинами (з можливістю їх оновлення та обслуговування) та боєприпасами до кінця війни. Тобто йдеться про запуск виробництва боєприпасів у європейських країнах за європейські гроші з метою забезпечення України. Тому цифра у мільйон снарядів 155 калібру - це в довгу (перспективу). Це не означає, що це вже буде завтра", - пояснив Резніков.

Щодо можливості придбання артилерійських снарядів для України й поза європейською економічною зоною Резніков зазначив, що зараз триває дискусія з цього питання.

Читайте також: Резніков: Підготовка до контрнаступу – на завершальній стадії

"Деякі колеги нас підтримують, вони кажуть: українцям все одно, де виготовлятимуться боєприпаси, головне, щоб вони були своєчасно. Але з точки зору сьогоднішніх, найближчих планів ця дискусія нас не непокоїть", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програми надання 1 млн боєприпасів для України, країни ЄС досягли згоди щодо передачі снарядів зі складів, проте їх замовлення ще досі обговорюють.

Естонський міністр оборони Ханно Певкур заявив, що не можна виключати купівлю артилерійських снарядів для України поза європейською економічною зоною.

Читайте також: Резніков - про надання Україні зброї: Залишилися літаки та хіба що «Зірка смерті»

Європейська комісія має обговорити з усіма виробниками можливості країн блоку та їхніх підприємств, чи встигнуть вони виробити за рік анонсований раніше мільйон снарядів для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-