Здатність росії відновити свій військовий потенціал наразі обмежена – ISW

Здатність росії відновити свій військовий потенціал наразі обмежена – ISW

Укрінформ
Тривала війна не є метою кремля, а скоріше спробою пристосуватися для досягнення своїх цілей в Україні.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«кремлівський план швидкої війни провалився. Намір кремля контролювати Україну і знищити її державність залишається незмінним – ціль, яка зараз недоступна росії, враховуючи опір України», – йдеться у зведенні.

В ISW зазначають, що кремль чітко говорить про намір відновити російські сили та підготуватися до нових наступальних дій за кращих умов для досягнення максимальних цілей росії в Україні, а не зупинятися після провалу початкових планів та невдач у 2022 році.

Читайте також: російські еліти вже намагаються отримати гарантії безпеки після поразки у війні – розвідка

«Здатність кремля вести тривалу війну в Україні не є даністю – вона непропорційно залежить від того, чи отримає росія час і простір для відновлення своїх можливостей. Здатність росії відновити свій військовий потенціал наразі обмежена», – повідомляють експерти.

Підкреслюється, що подальші успішні українські контрнаступи не дадуть росії можливості перепочити для поповнення ресурсів, що ще більше виснажить наступальний потенціал росії та зрештою дозволить українській армії звільнити територію України.

Читайте також: росія протягом року збирається «тихо» мобілізувати 400 тисяч військових – WP

Як повідомлялося, власник російської ПВК "Вагнер" євген пригожин, імовірно намагається переконати президента росії перейти до оборони та зосередитися на утриманні поточної лінії фронту перед контрнаступом українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-