У Радбезі ООН завтра обговорять викрадення українських дітей росією

У Радбезі ООН завтра обговорять викрадення українських дітей росією

Укрінформ
Рада Безпеки ООН на неформальному засіданні у форматі Аррії у п’ятницю, 28 квітня, обговорить викрадення та насильницьку депортацію росією дітей з тимчасово окупованих територій України.

Обговорення цієї теми ініціювали США, Франція та Албанія як члени Радбезу й Україна, передає кореспондент Укрінформу.

Засідання розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (о 17:00 за Києвом).

Читайте також: лаврова визнають злочинцем, і його головування в Радбезі ООН виглядатиме дивно - Подоляк

Як повідомлялося, 5 квітня росія виносила тему депортації українських дітей на обговорення членів Радбезу у форматі Аррії для виправдання своїх дій. російська делегація залучала до участі в режимі онлайн уповноважену з прав дитини рф марію львову-бєлову, щодо якої Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала негайно і беззастережно припинити незаконне примусове переміщення та депортацію українських дітей, припинити надавати їм російське громадянство, а також допустити до вже переміщених дітей представників ООН та МКЧХ і забезпечити їхнє безпечне повернення.

Крім того, ПАРЄ привітала видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента рф володимира путіна та львової-бєлової, а також наголосила на необхідності покарання інших російських посадовців та олександра лукашенка.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна і дитячого омбудсмена марії львової-бєлової, яких підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих територій України в росію щонайменше з лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-