За час повномасштабної війни з полону повернули 2 279 українців та українок - Президент

За час повномасштабної війни з полону повернули 2 279 українців та українок - Президент

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував представникам ГУР, Офісу Президента, СБУ, Нацполіції, Офісу омбудсмена, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, а також військовим, які забезпечили повернення ще 44 осіб із російського полону.

Про це Глава Української держави заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

"Про всіх памʼятаємо. І навіть якщо стосовно конкретної людини немає точної інформації про те, що з нею сталося, де може перебувати, таку людину все одно шукають і все перевіряють настільки, наскільки можливо. Україна має повернути всіх своїх. Я дякую всім вам, хлопці, хто координує цю роботу: Буданов, Єрмак, Лубінець, Усов, Малюк, Клименко… Дякую кожному й кожній, хто допомагає і в ГУР МО, і в Офісі, й у СБУ, і в інших наших структурах", - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що команда працює щодо всіх, хто в полоні, - не лише військовополонених, яких складно повертати, а й цивільних полонені, яких також непросто визволити.

Читайте також: ГУР: Обмін полоненими з рф «всіх на всіх» - завдання, яке обов'язково буде виконане

"Загалом повернуто з російського полону за час повномасштабної війни вже 2279 українців і українок", - зазначив Глава держави.

Президент зауважив, що сьогодні вдалося повернути до України ще 44 людини з російського полону, більшість із яких склали військові з різних напрямків.

"Є серед них захисники «Азовсталі» та Маріуполя, інших міст Донеччини, Херсонщини, Харківщини… Більшість – рядові та сержанти. Є офіцери. Двоє – цивільні", - сказав Зеленський.

Читайте також: В Управлінні ООН з прав людини нагадали, що страта полоненого є воєнним злочином

Він також окремо подякував всім воїнам на передовій, як "збирають поповнення для обмінного фонду", оскільки кожен російський полонений – це можливість обміну людини з України.

Як повідомлялося, станом на 24 квітня із російського полону від початку повномасштабного рф вторгнення були звільнені 2 238 осіб, у тому числі 140 цивільних.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-