рф викрала 20 тисяч українських дітей – Зеленський у розмові з Сі

рф викрала 20 тисяч українських дітей – Зеленський у розмові з Сі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський поінформував лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна про те, що російська федерація за період повномасштабного вторгнення викрала 20 тисяч українських дітей.

Про це повідомляє пресслужба глави Української держави, передає Укрінформ.

Так, зазначається, що Зеленський під час розмови з главою КНР окремо зупинився на руйнівних наслідках російського вторгнення в Україну, акцентувавши на викраденні росією 20 тисяч українських дітей.

Водночас Президент України висловив сподівання на активну участь Китаю у зусиллях щодо відновлення миру. Він ознайомив Сі Цзіньпіна зі змістом української Формули миру та розповів про дипломатичну роботу з організації Глобального саміту миру.

Читайте також: Лубінець: рф залучає спецслужби, щоб українські діти не могли повернутися додому

"Ніхто не бажає миру більше, ніж український народ. Ми – на своїй землі і боремося за наше майбутнє, реалізовуючи невід’ємне право на самооборону. Мир має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН. Не може бути жодного миру за рахунок територіальних компромісів. Територіальна цілісність України має бути відновлена в межах 1991 року", – зазначив глава Української держави.

Сторони відзначили важливість зусиль, спрямованих на встановлення миру.

Читайте також: Clearview AI допомогла ідентифікувати 50 осіб, причетних до викрадення дітей з України

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) впродовж своєї весняної сесії з 24 по 28 квітня, проведе термінові дебати про депортацію українських дітей окупантами до росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-