Україна досягла прогресу в нарощуванні своїх сил перед контрнаступом – Остін

Україна досягла прогресу в нарощуванні своїх сил перед контрнаступом – Остін

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що під час 11-го засідання формату «Рамштайн» ознайомився з прогресом, досягнутим Україною в процесі нарощування бойової потужності її сил перед контрнаступом.

Про це він заявив у п’ятницю за результатами зустрічі в Німеччині Контактної групи з питань оборони України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми почули від моїх колег і європейського командування США про досягнення прогресу у нарощуванні бойової могутності України – в той час, як Україна готується відтіснити позиції російських загарбників», - зауважив глава Пентагону.

Читайте також: Перші навчальні танки Abrams для українських військових надійдуть за кілька тижнів

Крім того, за його словами, під час засідання в п’ятницю були обговорені ключові механізми, «які допоможуть Україні дати відсіч російським силам». Він уточнив, що йдеться про важку техніку, транспортні засоби, паливозаправники та саперні установки.

«І я хочу подякувати тим, хто оголосив про виділення цих важливих систем, в тому числі Німеччині й Нідерландам», - сказав міністр оборони США.

Остін також зазначив, що під час зустрічі на авіабазі «Рамштайн» з боку Європейського Союзу були висловлені пропозиції щодо прискорення виробництва та доставки боєприпасів в Україну. І це, за його словами, розраховано не лише на зараз, але і на подальшу перспективу.

Читайте також: США підготували для контрнаступу дев'ять українських механізованих бригад

«Це є потужним нагадуванням того, що ми стоятимемо поруч із українськими захисниками довго», - підкреслив міністр оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, США прискорили терміни для поставок в Україну танків Abrams M1A1, щоби забезпечити їй більшу кількість бронетехніки впродовж ближчих місяців. За словами глави Пентагону, ці танки прибудуть до Німеччини вже ближчими тижнями, і воїни ЗСУ зможуть розпочати освоєння цієї техніки й тренування.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-