Перші навчальні танки Abrams для українських військових надійдуть за кілька тижнів

Перші навчальні танки Abrams для українських військових надійдуть за кілька тижнів

Укрінформ
Сполучені Штати Америки за кілька тижнів розпочнуть навчати українських захисників використанню та обслуговування танків Abrams.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Німеччині розповів керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

“За кілька тижнів вони (українців - ред.) отримають навчальні танки. Вони не є сповна готовими до бою, тож використовуватимуться для навчання танкістів веденню вогню, маневруванню та обслуговуванню”, - сказав Міллі.

Читайте також: Штати найближчим часом почнуть навчання українських військових на танках Abrams - AP

За його словами, ці навчальні танки надійдуть у рамках “пакету матеріально-технічної підтримки, аби провести навчання, поки інші танки перебувають у ремонті, що врешті прискорить їх доставку”.

“У війні немає універсального рішення, але в цьому випадку, щойно танки Abrams надійдуть та досягнуть своїх операційних можливостей, вони будуть дуже ефективними на полі бою”, - наголосив генерал.

Як повідомлялося, очікується, що для навчання українських військових доставлять 31 танк Abrams на полігон Графенвер у Німеччині.

Читайте також: Країни формату «Рамштайн» надали Україні понад 230 танків – Остін

Сьогодні, 21 квітня, у Німеччині завершилася чергова зустріч Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", в якій беруть участь понад 50 країн, включаючи союзників по НАТО та представників країн-партнерів. Група є головною платформою для координації військових спроможностей, які союзники по НАТО та представники міжнародного співтовариства надають Україні для протистояння російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-