Країни формату «Рамштайн» надали Україні понад 230 танків – Остін

Країни формату «Рамштайн» надали Україні понад 230 танків – Остін

Укрінформ
Країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України надали ЗСУ понад 230 танків, а також тисячі одиниць іншої бойової техніки та боєприпасів.

Про це заявив у п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 11-ї зустрічі формату «Рамштайн», передає кореспондент Укрінформу.

«Лише за кілька місяців ця Контактна група поставила понад 230 танків, більше 1550 броньованих машин, а також іншого обладнання й боєприпасів для підтримки понад дев’яти нових бронетанкових бригад»,- зауважив глава Пентагону.

Він також підкреслив, що, зокрема, Сполучені Штати прискорили терміни для поставок в Україну танків Abrams, щоби забезпечити їй більшу кількість бронетехніки впродовж ближчих місяців.

Остін підтвердив, що танки М1A1 Abrams, на яких воїни ЗСУ розпочнуть тренування, прибудуть до Німеччини вже ближчими тижнями.

Читайте також: Понад 16 тисяч українських військових пройшли навчання в країнах ЄС – Боррель

«Усе це – величезний прогрес. І я впевнений, що це обладнання та підготовка, яка забезпечується паралельно, дозволять українським силам надалі досягати успіху на полі бою», - наголосив глава Пентагону.

Він також підкреслив, що колективні зусилля усіх країн, які зголосилися надати підтримку Україні, «призвели до значних змін на полі бою».

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині відбулося 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, питання протиповітряної оборони, боєприпасів, а також засобів забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-