Остін назвав три ключові теми сьогоднішнього «Рамштайну»

Остін назвав три ключові теми сьогоднішнього «Рамштайну»

Оновлено
Укрінформ
Учасники Контактної групи з питань оборони України під час засідання у п’ятницю сфокусуються на підтримці України у сфері протиповітряної оборони та забезпечення боєприпасами.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття чергового засідання Контактної групи з питань оборони України на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю.

"Під час сьогоднішньої зустрічі Контактної групи ми сфокусуємося на трьох ключових питаннях: протиповітряна оборона, боєприпаси та засоби забезпечення", - сказав він.

Глава Пентагону наголосив, що Україна терміново потребує допомоги у захисті своїх громадян, інфраструктури та військ від російської ракетної загрози.

Читайте також: Учасники «Рамштайну» вже надали Україні $55 мільярдів безпекової допомоги – Остін

За його словами, під час засідання командувач Групи сприяння безпеці в Україні генерал Антоніо Агуто також розповість про "роботу з розбудови української бронетанкової бойової потужності".

"Ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у підтримці української техніки в довгостроковій перспективі", - додав глава Пентагону.

Окремо під час зустрічі міністр оборони України Олексій Резніков поінформує партнерів про розвиток ситуації на полі бою та найбільш нагальні оборонні потреби України.

Читайте також: Союзники обговорюють поставки Україні різних типів бойових літаків - Столтенберг

Міністр оборони США наголосив, що Збройні Сили України "захищають свою країну і своїх співгромадян, але вони також захищають базовий принцип: що автократи не можуть просто так нападати на своїх менших сусідів".

Він додав, що від битви під Києвом до звільнення Херсону "Україна знову і знову демонструє силу вільного народу, який бореться за свої права".

"І Україна продовжуватиме так само хоробро боротися й надалі. І всі ми об'єдналися, щоб стати на захист України та на захист світу, заснованого на правилах і правах", - зазначив очільник американського оборонного відомства.

Він додав, що учасники "Рамштайну" виступають проти "путінського бачення світу, де тирани нападають на своїх мирних сусідів і намагаються нав'язати самопроголошені сфери впливу під дулами автоматів".

Читайте також: Під час «Рамштайну» відбудеться зустріч учасників танкової коаліції

"Ця контактна група, як і раніше, керується моральними принципами. Разом ми забезпечимо, щоб Україна мала все необхідне для того, щоб жити у свободі. Разом ми будемо захищати міжнародний порядок, заснований на правилах, який забезпечує нам усім безпеку, і разом ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - запевнив Остін.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю проходить 11 засідання Контактної групи з питань оборони України.

Фото: twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-