Під час «Рамштайну» відбудеться зустріч учасників танкової коаліції

Під час «Рамштайну» відбудеться зустріч учасників танкової коаліції

Укрінформ
У межах засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” у п'ятницю, 21 квітня, відбудеться зустріч міністрів оборони країн, які входять у так звану танкову коаліцію.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Польщі, передає Укрінформ.

“Конференція присвячуватиметься оцінці поточної військової ситуації в Україні, обговоренню масштабів підтримки Збройних сил України, а також планів і нових військових можливостей у зв’язку з цим”,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у Рамштайні також планується зустріч міністрів оборони так званої танкової коаліції, у якій візьме участь і віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він також матиме двосторонню зустріч із британським колегою Беном Воллесом.

Читайте також: На «Рамштайні» обговорюватимуть зброю для України та її обслуговування - Столтенберг

За даними польського оборонного відомства, РП є одним із найбільших донорів гуманітарної і військової допомоги Україні. Зокрема, Польща реалізує так званий навчальний пакет для ЗСУ і надала різноманітної військової техніки на суму понад 2,5 млрд євро.

Читайте також: Річниця «Рамштайну»: як Україну робили сильнішою

Як повідомлялося, під час візиту до Києва генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" союзники по НАТО візьмуть нові зобов’язання щодо постачання Україні зброї, а також ітиметься про забезпечення та обслуговування тих систем озброєння, які вже були передані Києву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-