Штати найближчим часом почнуть навчання українських військових на танках Abrams - AP

Штати найближчим часом почнуть навчання українських військових на танках Abrams - AP

Укрінформ
США почнуть навчати українських військових використанню та обслуговуванню танків Abrams упродовж найближчих тижнів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на американських офіційних осіб повідомляє AP.

За даними американських чиновників, 31 танк Abrams доставлять на полігон Графенвер у Німеччині наприкінці травня, після чого українські військові почнуть навчання, які триватимуть близько 10 тижнів.

Планується, що близько 250 українських військовослужбовців пройдуть підготовку — одні навчатимуться управляти танками, а інші — ремонтувати та обслуговувати. Після 10-тижневого курсу також може бути проведено додатковий курс навчання з ведення бою та маневрування танками.

Зазначається, що навчальні танки будуть не ті, які згодом передадуть Збройним силам України. Зараз у США оновлюють 31 бойовий танк модифікації M1A1, які, коли будуть готові, відправляться до України.

Читайте також: Польща хоче робити снаряди зі збідненим ураном для танків Abrams

Мета навчань полягає в тому, щоб українські військові завершили підготовку до того моменту, коли оновлені танки будуть готові до застосування в бою.

Як повідомляв Укрінформ, Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про намір відправити танки Abrams в Україну у січні.

В березні у Вашингтоні оголосили, що у взаємодії з Києвом було прийняте рішення поставити удосконалені танки версії М1-А1, щоби суттєво скоротити час для їх розгортання в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-