ППО, артилерія та вишкіл бійців: Резніков назвав пріоритети України на «Рамштайні»

ППО, артилерія та вишкіл бійців: Резніков назвав пріоритети України на «Рамштайні»

Укрінформ
Україна очікує від засідання Контактної групи з питань оборони України продовження підтримки в питаннях посилення систем ППО, поставок боєприпасів та залучення до тренінгових місій не лише військовослужбовців ЗСУ, а й захисників із Нацгвардії, ДПСУ та Нацполіції.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив міністр оборони України Олексій Резніков перед початком засідання.

«Очікування дуже прості: отримати запевнення, що нас будуть продовжувати підтримувати, що будуть розуміти наші пріоритети: № 1 - це ППО на землі, тобто пускові установки, ракет ще більше, більше. Друге – це боєприпаси до артилерії в першу чергу, також броньовані машини, продовження підтримки їх (ремонт, оснащення тощо), щоб ми могли успішно виконувати наші плани. І, звісно, тренування наших військових - не тільки ЗСУ, а я буду порушувати питання про включення до тренінгових програм наших хлопців з Національної гвардії, наших захисників, захисниць Державної прикордонної служби та Національної поліції», - заявив Резніков.

Читайте також: На базі «Рамштайн» пройшла зустріч «танкової коаліції» - Резніков розповів про результати

Як повідомляв Укрінформ, міністри формату «Рамштайн» обговорюють у п’ятницю зміцнення протиповітряної оборони України, питання ремонту західної техніки та, вочевидь, літаків. Зустріч проходить на однойменній авіабазі США на заході Німеччини. Початок її був запланований на 10 ранку за місцевим часом.

Країни-учасники Контактної групи з питань оборони України (так званий формат "Рамштайну") надали Україні вже 55 млрд дол. безпекової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-