У Міноборони Німеччини розповіли, які питання обговорюватимуть на «Рамштайні»

У Міноборони Німеччини розповіли, які питання обговорюватимуть на «Рамштайні»

Укрінформ
Міністри формату «Рамштайн» обговорять у п’ятницю зміцнення протиповітряної оборони України, питання ремонту західної техніки та, очевидно, літаків.

Теми окреслив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у популярному ток-шоу «Майбріт Ілльнер» на телеканалі ZDF у четвер увечері, повідомляє кореспондент Укрінформу

На зустрічі Контактної групи в Рамштайні 21 квітня йтиметься «про масивну підтримку в протиповітряній обороні, це центральна тема», - сказав Пісторіус.

Українці, за його очікуваннями, «очевидно знову порушать тему винищувачів». Німеччина, додав при цьому її представник, тут не відіграє великою ролі з огляду на типи літаків, які ФРН має на озброєнні.

Читайте також: На «Рамштайні» обговорюватимуть зброю для України та її обслуговування - Столтенберг

Водночас міністри та інші представники дискутуватимуть на важливу тему, яка тривалий час залишається значною мірою поза увагою: «як фінансувати, як налагодити ремонтні хаби для техніки, яку ми передали, зокрема танків Leopard, БМП Marder», - сказав політик. Він зазначив, що зрештою налагоджується робота по Panzerhaubitze 2000 у Словаччині після місяців складних переговорів. У Польщі ремонтуватимуть Leopard. Румунія хоче організувати в себе хаб по Marder.

«Але це насправді коштує грошей, це треба фінансувати», - зазначив міністр.

Глава Бундесверу назвав «абсолютно нормальним і само собою зрозумілим», аби сторона, яка була атакована, могла вражати об’єкти на території противника, але ці удари не мають бути спрямовані на цивільні об’єкти та людей. Водночас він не підтвердив планів почати передавати Україні ракети великого радіусу дії.

Читайте також: Глава Пентагону прибув на авіабазу «Рамштайн»

«Партнери не можуть передавати Україні все і негайно, як вона просить, хоча зрозумілим є те, що Президент Зеленський ставить максимальні вимоги. Усе має відбуватися упорядковано та в узгодженні з партнерами та союзниками», - пояснив Пісторіус і при цьому підкреслив, що Захід уже постачає Україні дуже серйозну, потужну техніку.

Як повідомлялось, чергова зустріч у форматі «Рамштайн» пройде 21 квітня на однойменній авіабазі США на заході Німеччини. Початок її заплановано на 10-й ранку за місцевим часом.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-