Снаряди для ЗСУ: Кулеба закликає Борреля ініціювати обговорення другого траншу на €1 мільярд

Снаряди для ЗСУ: Кулеба закликає Борреля ініціювати обговорення другого траншу на €1 мільярд

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав високого представника Євросоюзу Жозепа Борреля сприяти якнайшвидшому завершенню обговорення другого траншу у розмірі 1 млрд євро на спільну закупівлю боєприпасів для України.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Під час нашої розмови я подякував Жозепу Боррелю за всю оборонну допомогу ЄС, включаючи останній 1 мільярд євро на невідкладні потреби в боєприпасах. Закликав посприяти якнайшвидшому завершенню обговорень другого траншу в €1 млрд на спільні закупівлі заради гарантування безпеки в Європі», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Засмучує неспроможність ЄС реалізувати рішення про закупівлю боєприпасів для України

Як повідомлялося, ЄС ухвалив рішення про швидке постачання в Україну 1 мільйона боєприпасів. Було погоджено виділення 1 мільярда євро з ЄФМ для компенсації країнам ЄС за поставку вже наявних боєприпасів та ще 1 мільярд євро – для нарощування спроможностей з виробництва артилерійських снарядів.

Водночас, за інформацією ЗМІ, через суперечку Франції та Польщі посли країн ЄС не змогли врегулювати розбіжності щодо спільних контрактів ЄС на закупівлю боєприпасів для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-