На Херсонщині задокументували понад 60 випадків зґвалтувань солдатами рф

На Херсонщині задокументували понад 60 випадків зґвалтувань солдатами рф

Укрінформ
У Херсонській області задокументували понад 60 випадків зґвалтувань, сексуальне насильство використовувалося як політична та воєнна тактика російських сил.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час звернення до Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США, повідомляє ОГП.

“У Херсоні, як і в інших містах, сексуальне насильство також використовувалося як політична та воєнна тактика російських сил. Це робилося для того, щоб принизити та зламати опір цивільного населення. Ми задокументували у регіоні понад 60 випадків зґвалтувань”, - заявив він.

Читайте також: Костін у Конгресі США: Ми маємо докази фінансування катівень в Україні спецслужбами росії

Він повідомив, що триває розслідування за фактом насильницького позбавлення волі, постійного зґвалтування та приниження гідності жительки Херсонської області протягом 4-х місяців.

російський військовослужбовець проник до будинку потерпілої, перебував там тривалий час і разом зі зґвалтуванням погрожував фізичною розправою потерпілій та її 9-річному сину.

Також правоохоронці розслідують випадки зґвалтування неповнолітніх. В одному з сіл Херсонської області військовослужбовець-загарбник викрав неповнолітню з будинку в присутності матері та бабусі і зґвалтував її.

Читайте також: Костін у США: Спецтрибунал щодо агресії рф має бути створений на базі резолюції Генасамблеї ООН

Також правоохоронці спостерігають тенденцію щодо зґвалтувань, катувань і сексуальних домагань саме щодо членів сімей військовослужбовців Збройних сил України.

Він підкреслив, що одним із найжахливіших злочинів, які скоює росія, є примусове переміщення. “Ми щодня бачимо, що з частини Херсонської області, яка досі перебуває під російською окупацією, окупаційна адміністрація здійснює масове примусове переселення мешканців, у тому числі дітей, на інші тимчасово окуповані території або до російської федерації. Це є продовженням стратегії розділення українців, а особливо дітей, з їхніми батьками та сім'ями задля їхньої швидкої асиміляції в російське суспільство. росія навіть спростила процес надання громадянства примусово переміщеним дітям”, - додав він.

Читайте також: Світові ще належить розкрити повну правду про звірства загарбників в Україні - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 квітня Генеральна прокуратура України вже зареєструвала близько 80 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військами і ця кількість стрімко зростає, особливо після звільнення тимчасово захоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-