На Куп‘янському напрямку ЗСУ зупинили спробу наступу, змусивши росіян тікати — Сирський

На Куп‘янському напрямку ЗСУ зупинили спробу наступу, змусивши росіян тікати — Сирський

Укрінформ
Сили оборони України завадили спробі російських військ провести наступальні дії на Куп‘янському напрямку, змусивши загарбників втікати ще до досягнення ними рубежів переходу в атаку.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Military Media Center у Телеграмі.

"На Куп‘янському напрямку були спроби противника вести наступальні дії, але завдяки влучному вогню нашої артилерії підрозділи противника вдались до втечі, навіть не діставшись рубежу переходу в атаку", — зазначив він.

Читайте також: росія продовжить формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України — Громов

Як зауважив командувач, наступальні дії росіяни ведуть на кількох напрямках одночасно, на більшості — безуспішні.

Попри високу активність ворожої армії, Силам оборони вдається стримувати її просування вперед і завдавати значних втрат.

Зокрема, безуспішними дії ворога були також на Лиманському напрямку. "Всі його спроби провести наступальні дії розбились через стійкість наших позицій та мужність воїнів", — додав Сирський.

Епіцентром бойових дій, за даними командувача, залишається Бахмутський напрямок. Там противник зосереджує найбільші свої зусилля й не полишає мету взяти місто під контроль за будь-яку ціну

Станом на сьогодні ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів, перетворюючи місто на руїну.

"Разом з тим, наші бійці завдають противнику значних втрат і відчутно гальмують його наступальні дії. Бої за Бахмут тривають. Ситуація на даний час контрольована", — заявив генерал-полковник.

Читайте також: У боях за Бахмут росіяни перейшли до «сирійської» тактики — Сирський

Як повідомляв Укрінформ, британська розвідка вважає, що росія, імовірно, перекидає на Бахмутський напрямок свої сили з лінії фронту в районі Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-