У боях за Бахмут росіяни перейшли до «сирійської» тактики — Сирський

У боях за Бахмут росіяни перейшли до «сирійської» тактики — Сирський

Укрінформ
У боях за Бахмут Донецької області російські загарбники перейшли до «сирійської» тактики випаленої землі, оборона міста триває, ситуація складна, але контрольована.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Military Media Center у Телеграмі.

Так, у неділю, 9 квітня, Сирський відвідав найгарячіші ділянки фронту на Бахмутському напрямку, де заслухав командирів військових частин й угрупувань щодо ходу оборони та проблемних питань, які потребують негайного вирішення.

Читайте також: Череватий: Забезпечення військових у Бахмуті триває попри підрив мосту на Хромове

На місці командувач прийняв оперативні рішення та поставив завдання. Також зустрівся з особовим складом бригад Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ і Сил територіальної оборони, які героїчно протистоять наступу ворога на Бахмутському напрямку.

Сирський відзначив найкращих бійців нагородами, цінними подарунками та грошовими преміями.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків», — зауважив командувач.

За даними Сирського, перейшовши до так званої «сирійської» тактики випаленої землі, ворог знищує будівлі та позиції ударами авіації й артилерійським вогнем.

«Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», — додав генерал-полковник.

Читайте також: Данілов — про Бахмут: Якщо почнемо все здавати, докотимося до кордонів на західній Україні

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії, намагаючись узяти Бахмут під повний контроль, тривають запеклі бої. Протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі на схід від Богданівки та біля Хромового.

На зазначеній ділянці фронту за добу Сили оборони відбили понад 30 ворожих атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-