росія продовжить формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України — Громов

росія продовжить формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України — Громов

Укрінформ
Упродовж весняно-літнього періоду російська федерація нарощуватиме кількісні та якісні показники своїх військ, продовжуватиме формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України, а також може продовжити проведення прихованої мобілізації населення.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Прогнозується, що у весняно-літній період ворог буде нарощувати кількісні та якісні показники з’єднань та військових частин російських військ, які ведуть війну на території України. Продовжить формувати стратегічні резерви та перекидати їх до наших кордонів”, — сказав Громов.

За його словами, найбільш імовірно, що рф продовжить проведення прихованої мобілізації. Бригадний генерал зазначив, що для запобігання протестам у густонаселених регіонах росії путінський режим уникає масової мобілізації мешканців центральних регіонів, насамперед москви та санкт-петербурга, віддаючи перевагу призову осіб із найбільш депресивних регіонів. 

Читайте також: росіяни в очікуванні наступу ЗСУ на Мелітополь побудували три лінії оборони - розвідка Британії

Громов поінформував, що для збільшення чисельності військовослужбовців контрактної служби росією анонсовано призов понад 400 тисяч осіб. Крім того, заплановано призвати на строкову службу 147 тисяч осіб. Він підкреслив, що населення не виявляє бажання укладати контракти із збройними силами російської федерації, бо усвідомлює високі шанси “повернутися додому в пакеті”. У зв’язку з цим військкомати визнають відставання у виконанні планів призову на контракт.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ зауважив, що попри це росія різними методами продовжує мобілізацію. Зокрема, визначено завдання щодо розроблення судовими виконавцями механізму залучення фінансових боржників до військової служби за контрактом, прискорення розгляду кримінальних проваджень за економічні злочини та спонукання підрозділів добровільно укладати контракти для подальшого проходження військової служби. “З цією ж метою запропоновано залучати іноземних громадян — таджиків, узбеків та представників інших національностей, які підлягають видворенню з російської федерації та ще чекають на депортацію, особливо тих, хто має родини на території росії”, — додав Громов.

Окрім цього, він розповів, що на території рф та тимчасово захоплених територіях України триває активне формування альтернативних "вагнеру" приватних військових компаній. “За оцінками партнерів, у короткостроковій перспективі такі компанії не матимуть такого масштабу та потенціалу, як пвк “вагнер”, — зазначив бригадний генерал.

Читайте також: росія провалила осінню мобілізацію та «зимовий наступ» - розвідка Британії

Підсумовуючи, він наголосив, що не варто недооцінювати мобілізаційні можливості агресора. “Зважаючи на значний мобілізаційний ресурс, росія здатна повністю забезпечити власні збройні сили особовим складом для ведення тривалої війни на виснаження”, — констатував Громов. 

Як повідомлялося, 11 квітня державна дума російської федерації ухвалила у другому та третьому читаннях поправки, які узаконюють електронні повістки. Тепер закон має схвалити рада федерації та підписати президент рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-