Угорщина може таємно дозволити постачати Україні зброю через свій повітряний простір — Politico

Угорщина може таємно дозволити постачати Україні зброю через свій повітряний простір — Politico

Укрінформ
Витік документів Пентагону свідчить про те, що уряд Угорщини, яка має невелику ділянку кордону з Україною, може таємно дозволити союзникам Києва використати власний повітряний простір для переміщення зброї до України, незважаючи на обіцянки не брати участі в цьому процесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Як зазначає видання, в одному з секретних документів йдеться про те, яким чином українські пілоти можуть транспортувати гелікоптери з Хорватії в Україну "через угорський повітряний простір".

"Якщо ця інформація відповідає дійсності, то це не лише показує, що Угорщина пропускає зброю через своє небо, але й суперечить повідомленням преси про те, що гелікоптери будуть доставлені транспортом по землі або під час польотів до Польщі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пентагон обмежив доступ до «злитих» секретних документів - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня видання The New York Times написало, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються, зокрема, планів щодо запланованого контрнаступу ЗСУ. 

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що оприлюднення нібито документів про контрнаступ України – це російський блеф, пил в очі.

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав документи «сумішшю правдивої та неправдивої інформації»

Читайте також: Витік документів Пентагону: затриманий Тейшейра називав війну в Україні «гнітючою битвою»

Напередодні, 13 квітня, ФБР заарештувала підозрюваного у зливі секретних документів Пентагону. Ним виявився 21-річний військовослужбовець підрозділу військово-повітряних сил Національної гвардії США в Массачусетсі Джек Тейшейра. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-