Витік документів Пентагону: затриманий Тейшейра називав війну в Україні «гнітючою битвою»

Витік документів Пентагону: затриманий Тейшейра називав війну в Україні «гнітючою битвою»

Укрінформ
Затриманий військовий США Джек Тейшейра, якого підозрюють в організації витоку секретних документів Пентагону, називав війну в Україні "гнітючою битвою".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

Як зазначається, військовослужбовець Джек Тейшейра почав ділитися секретними документами на сервері Discord приблизно з лютого 2022 року, на початку повномасштабної війни в Україні, яку він вважає "гнітючою битвою між двома країнами, які повинні мати більше спільного".

Тейшейра пояснив, що публікація документів мала на меті "просвітити людей, які, на його думку, були його друзями і яким можна довіряти". Один з друзів підозрюваного додав, що військовий, нібито, хотів зробити своїх побратимів "вільними від пропаганди, що вирує зовні".

Зазначається, що учасники онлайн-групи погодилися ніколи не ділитися документами за межами сервера Discord, оскільки вони можуть завдати шкоди США.

Читайте також: Витік документів Пентагону є «сумішшю правдивої та неправдивої інформації» - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня видання The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ. Тим часом, група розслідувачів Bellingcat провела власне розслідування щодо пошуку першоджерел злитих документів Пентагону.

Читайте також: У Сенаті США ініціюють секретний брифінг щодо реагування на витік документів Пентагону - CNN

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що оприлюднення нібито документів про контрнаступ України – це російський блеф, пил в очі.

Міністерство юстиції США оголосило, що розпочало розслідування витоку документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-