МЗС Британії: Відеоролик зі стратою військовополоненого українця - просто жахливий

МЗС Британії: Відеоролик зі стратою військовополоненого українця - просто жахливий

Укрінформ
Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі у четвер відреагував на відео зі стратою українського бійця російськими військовими.

Як передає Укрінформ, реакція Клеверлі була опублікована Твіттері.

«Я не буду поширювати відео, але ролик, який показує, як російські сили страчують військовополоненого, просто жахливий», – написав він.

Клеверлі також зазначив, що страта військовополоненого є воєнним злочином, і що «це варварство лише посилить рішучість України та підтримку Великої Британії».

Як повідомляв Укрінформ, у інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як росіяни відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що страта українського полоненого поповнює список звинувачень, з яким росії потрібно буде зіткнутися за свої злочини в Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що жорстока страта полоненого українського воїна є ще одним злочином проти людяності.

Читайте також: У Грузії назвали страту росіянами полоненого бійця ЗСУ злочином проти людяності

Франція з жахом сприйняла відео обезголовлення ймовірного українського військовополоненого російськими збройними силами в Україні і вимагає покарання винних у всіх злочинах рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-