Франція з жахом сприйняла відео страти росіянами українського військового

Франція з жахом сприйняла відео страти росіянами українського військового

Укрінформ
Франція з жахом сприйняла відео обезголовлення ймовірного українського військовополоненого російськими збройними силами в Україні і вимагає покарання винних у всіх злочинах рф в Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Твітері посол Франції в Україні Етьєн де Понсен із посиланням на брифінг речниці МЗС Франції.

«Франція з жахом дізналася про відео з відсіканням голови ймовірному українському військовополоненому російськими збройними силами в Україні. Вона найрішучішим чином засуджує цей варварський акт, який є явним порушенням міжнародного гуманітарного права та нестерпним посяганням на людську гідність. Винні у всіх злочинах, скоєних в Україні, мають бути притягнуті до відповідальності», - зазначалося на брифінгу.

У МЗС Франції запевнили, що Франція і надалі надаватиме незмінну підтримку українським судам і міжнародному правосуддю в їхній незамінній боротьбі з безкарністю.

Читайте також: Боррель «шокований» відео зі стратою українського військового

«Без правосуддя не буде миру», - переконані у французькому зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, в інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні російськими загарбниками.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-