Боррель «шокований» відео зі стратою українського військового

Боррель «шокований» відео зі стратою українського військового

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що «шокований» оприлюдненим відео, на якому, ймовірно, російські військові обезголовлюють українського полоненого військовослужбовця.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Глибоко шокований жорстоким відео обезголовлення українського військовополоненого. Це жахливе порушення Женевських конвенцій. Усі виконавці та співучасники воєнних злочинів мають бути притягнуті до відповідальності. Ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно», – заявив Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, речниця Європейської Комісії Набіла Масралі заявила, що страта українського військовополоненого російськими військовими, якщо відео злочину, що поширене у соціальних мережах, буде підтверджено, є ще одним свідченням нелюдської природи російської агресії проти України, тож всі загарбники, винні у воєнних злочинах, будуть притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Президент Чехії про страту полоненого: якщо відео справжнє, росія прирівняється до ІДІЛ

Як повідомлялося, в інтернеті з’явилися два відео страти українських захисників. Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо відео того, як російські загарбники відрізають голову українському полоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей страшний злочин.

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-