Остін про контрнаступ: Україна вже має багато можливостей, щоб досягти успіху

Остін про контрнаступ: Україна вже має багато можливостей, щоб досягти успіху

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін висловив упевненість, що Україна станом на зараз має достатньо можливостей, аби говорити про досягнення успіху в її потенційній контрнаступальній операції.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в Держдепартаменті США після розширеної зустрічі з філіппінськими колегами, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я недавно спілкувався зі своїм колегою з України, міністром Олексієм Резніковим. Ми обговорили низку питань, як це відбувається зазвичай», - поінформував глава Пентагону.

У відповідь на запитання, як може вплинути останній витік інформації секретів з Пентагону на плани України щодо контрнаступу, міністр Остін висловив упевненість, що українське керівництво залишається зосередженим на своїй цілі.

Читайте також: Глава Пентагону: Перевернемо кожен камінь, щоби знайти джерело витоків

«І я повною мірою впевнений, що вони досягнуть того, чого досягають хороші лідери, великі лідери», - підкреслив Остін.

Він зауважив, що українська сторона має чудовий план для того, щоби розпочати активні операції, але в його деталях обізнані тільки президент Зеленський і його оточення в державному керівництві.

«Вони (українці – ред.) мають багато можливостей, необхідних для досягнення успіху. Ми провели тренування для величезної кількості військ, ми надали значну кількість платформ», - продовжив Остін.

Читайте також: Остін цього місяця поїде до Швеції: обговорюватиме вступ країни до НАТО

Тому, за його словами, в Україні відчувають, що перебувають у достатньо гарному стані.

«Тож ми зосереджуватимемося на подальшому забезпеченні допомоги та можливостей у сфері безпеки, щоби вони могли й надалі досягати успіху, незалежно від того, коли вони приймуть рішення розпочати наступальні операції», - зазначив міністр оборони США.

Він також офіційно підтвердив, що наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України відбудеться 21 квітня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині та підкреслив, що Сполучені Штати перебувають у тісному зв’язку із союзниками й партнерами в цьому питанні.

Читайте також: Наступна зустріч «Рамштайн» відбудеться 21 квітня - Повітряні сили США

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент США заявив, що витік документів Пентагону жодним чином не завадить США надалі надавати українській стороні всі види необхідної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-