Остін цього місяця поїде до Швеції: обговорюватиме вступ країни до НАТО

Остін цього місяця поїде до Швеції: обговорюватиме вступ країни до НАТО

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін планує у квітні відвідати Швецію, аби обговорити вступ країни до блоку НАТО.

Про це йдеться на сайті Пентагону, передає Укрінформ.

Очільник відомства привітав Фінляндію з тим, що вона стала 31-им членом Організації Північноатлантичного договору в день 74-ї річниці Альянсу.

“Фінляндія − горда демократія, боєздатна армія якої значно зміцнить НАТО. Її рішення приєднатися до Альянсу відображає привабливість демократичних цінностей НАТО, а також життєво важливу роль НАТО у підтримці заснованого на правилах міжнародного порядку”, − сказав Остін. 

Читайте також: Байден сподівається, що Швеція якнайшвидше буде в НАТО

Міністр також зазначив, що нетерпінням чекає спільної роботи з Фінляндією як союзником і якнайшвидшого вступу до Альянсу Швеції. 

“Наприкінці цього місяця я поїду до Швеції, щоб обговорити низку питань регіональної безпеки, а також плани щодо вступі до НАТО”, − підкреслив він.

Читайте також: Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Як повідомлялося, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну нейтральні Швеція та Фінляндія подали заявку на входження до НАТО. Під час Мадридського саміту в червні 2022 року країни отримали запрошення приєднатися до Альянсу від усіх 30 членів. Водночас у Мадриді був підписаний Тристоронній меморандум, що відобразив занепокоєння Туреччини станом боротьби з тероризмом у Фінляндії та Швеції.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-